Google+ Followers

Friday, 12 April 2013

Kesan Pegangan Hantu Raya

Inilah kesan pegangan hantu raya pada lengan seorang pelajar lelaki. Pelajar ini tidak sedar semasa kejadian berlaku. Kejadian ini disedari pada jam 3 pagi oleh seorang pelajar yang lain yang melihat seorang pelajar dari dorm sebelah  duduk diatas lantai di dalam dormnya dan dibelakang pelajar tersebut ada seekor hantu raya. Pelajar yang melihat telah membawa ayat Kursi tetapi hantu raya tersebut tidak berganjak. Pelajar tersebut telah pergi kearah mangsa dan hantu raya dan meminta supaya hantu raya tersebut pergi. Permintaan tersebut juga tidak dilayan. Pelajar yang melihat telah menolak hantu raya barulah hantu raya tersebut beredar pergi.

Selepas hantu raya tersebut beredar, Pelajar yang melihat telah cuba mengejutkan pelajar yang menjadi mangsa tetapi pelajar tersebut tidak sedar. Selepas tidak berjaya menyedarkan mangsa pelajar yang melihat telah kembali ke katilnya dan menyambung tidur. Keesokkan apabila pemeriksaan dibuat pelajar yang menjadi mangsa telah mengalami sakit badan dan lebam-lebam di seluruh bahagian badan. Perkara ini dilaporkan kepada guru.

Siasatan lanjut telah dibuat dan didapati 2 orang pelajar yang lain turut menjadi mangsa. Seorang pelajar telah melihat satu lembaga hitam bertenggek di atas loker kosong dan bermain-main dengan pintu loker tersebut. Pelajar yang kedua telah melihat lembaga yang sama berada dipenjuru katilnya dan mengoyangkan katilnya.

Satu majlis solat hajat bacaan yasin telah dibuat secara beramai-ramai dan air bacaan yasin tersebut direnjis disekeliling dorm dimana kejadian berlaku. Selepas direnjis hantu raya itu mula mengamuk dengan cara menghempas-hempas pintu loker tempat dia bertenggek pada malam sebelumnya. Kejadian ini telah dilihat oleh semua pelajar dalam dorm tersebut dan semuanya ketakutan. Ekoran kejadian tersebut semua pelajar dibenarkan balik dan pihak institusi sedang berusaha untuk memulihkan kembali keadaan dorm tersebut ke situasi biasa. Minta doakan semoga usaha ini berjaya dan anak-anak dapat kembali menginap dan belajar seperti biasa.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
A-Fatiha
Ahmad Farhan Ruslan
A-Fatiha Kpl 1124833 Khairul Anuar

Blog Archive

Pemantau Bebas 2020 Followers: