Google+ Followers

Tuesday, 9 April 2013

Seorang PELACUR yang melihat seekor ANJING dalam kehausan

Cerita yang diceritakan oleh RASULULLAH..

Seorang PELACUR yang melihat seekor ANJING dalam kehausan, dan pelacur ini tadi telah menanggalkan kasutnya lalu mengambil air didalam perigi dengan susah payah, bajunya kotor ... lalu memberi minum kepada anjing tadi dengan kasutnya yang menyebabkan ALLAH masukkannya ke dalam SYURGA..

Contoh : Kalau nampak orang tak pakai tudung ke..tak tutup aurat ke..tak solat ke.. kene kesian kat die dan doa dalam hati agar Allah bagi hidayah pada dia. yaAllah terimalah amalan wanita ni..walaupun dia macam ni.. KAU terima lah amalan dia menyebabkan dia masuk syurga..lepas dari azab KAU..

Ahmad bin Husain Rah. (cicit kepada Nabi s.a.w) pernah berkata " Jangan lah kamu memandang remeh terhadapat sesuatu amalan..kemungkinan besar Allah campakkan keredhoaannya dalam amalan itu, Janganlah kamu memandang rendah kepada seseorang, kemungkinan besar dia itu dikalangan Auliya'(orang2 yg hampir dengan Allah).

YaAllah Kau jadikan lah hati setiap orang Islam kasih pada orang lain.. janganlah ada benci dalam hati setiap hati orang islam.. satukan lah hati orang Islam YaAllah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
A-Fatiha
Ahmad Farhan Ruslan
A-Fatiha Kpl 1124833 Khairul Anuar

Blog Archive

Pemantau Bebas 2020 Followers: