Google+ Followers

Saturday, 16 March 2013

PENEROKA FELDA BERGOTONG-ROYONG MASAK UNTUK PASUKAN KESELAMATAN

Bergotong-royong menyediakan makanan (Gambar Hiasan)

LAHAD DATU, 16 Mac - Peneroka Felda bergotong-royong setiap hari menyediakan makanan untuk pasukan keselamatan terlibat dalam Operasi Daulat bagi membanteras pengganas yang menceroboh negara di sini.

Pengurus Besar Wilayah Felda Sabah Juany Salleh berkata setiap hari seramai 50 anggota empat Persatuan Gerakan Wanita Felda Sahabat di sini bergotong-royong menyediakan makanan bagi menghargai pengorbanan pasukan keselamatan dalam memastikan keamanan dan keselamatan penduduk di felda itu terjamin.

Sebanyak 2,000 bungkusan makanan seperti nasi berlauk ayam dan sayur disediakan setiap hari, dan usaha ini dilakukan sejak beberapa hari selepas pengganas bersenjata dari Selatan Filipina menyerang Lahad Datu, katanya kepada Bernama hari ini.

Beliau berkata selain makanan, Felda menyediakan empat dewan serba guna di Embara Budi, Fajar Harapan, Cenderawasih dan Gemala Pura untuk mangsa pencerobohan berteduh secara percuma.

"Kita juga memberi keizinan kepada pasukan keselamatan menggunakan beberapa bangunan di kompleks Felda Sahabat, antaranya bangunan sekolah agama, kompleks pusat latihan Felda dan kompleks sukan," katanya. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
A-Fatiha
Ahmad Farhan Ruslan
A-Fatiha Kpl 1124833 Khairul Anuar

Blog Archive

Pemantau Bebas 2020 Followers: