Google+ Followers

Tuesday, 19 March 2013

Shah Alam: POLIS TAHAN TIGA LELAKI KES CURI SELUAR DAN LARIKAN KERETA


Shah Alam, 18 Mac - Polis menahan tiga lelaki berhubung kes curi seluar seorang lelaki di sebuah tandas di Lapangan Terbang Tambang Murah (LCCT) di Sepang, sebelum melarikan kereta Toyota Vios milik mangsa dalam kejadian 10 Mac lepas.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Mohd Adnan Abdullah berkata dalam kejadian itu seluar milik mangsa dipercayai digantung di pintu tandas telah dilarikan oleh seorang daripada suspek.

"Di dalam seluar suspek yang dibawa lari turut mengandungi kunci kereta, dua telefon bimbit dan kad Touch 'n Go," katanya dalam sidang media di Pusat Media Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di sini hari ini.

Beliau berkata hasil siasatan dan maklumat yang diperolehi, seorang daripada lelaki terbabit berumur 38 tahun ditahan pada 15 Mac lepas kira-kira pukul 11 malam di hadapan bangunan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di Kuala Lumpur.

Mohd Adnan berkata dua lagi lelaki ditahan awal pagi hari ini secara berasingan dengan tangkapan pertama membabitkan seorang suspek berumur 49 tahun kira-kira pukul 1.30 pagi, di Villa Wangsa Mas, Wangsa Maju.

"Tangkapan kedua pula membabitkan seorang lelaki berusia 42 tahun, kira-kira sejam kemudian di Setapak, Kuala Lumpur," katanya.

Mohd Adnan berkata hasil tangkapan ke atas kesemua suspek membawa kepada penemuan kunci kereta, kereta Toyota Vios berwarna hitam, satu MyKad, lesen memandu, kad Touch 'n Go dan dua telefon bimbit.

"Kesemua suspek ditahan reman sehingga esok dan kita percaya kes ini telah selesai. Polis juga akan menyiasat sama ada suspek yang sama turut terlibat dengan kes kecurian lain di LCCT," katanya. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
A-Fatiha
Ahmad Farhan Ruslan
A-Fatiha Kpl 1124833 Khairul Anuar

Blog Archive

Pemantau Bebas 2020 Followers: