Google+ Followers

Thursday, 14 March 2013

SEMANGAT ANGGOTA KESELAMATAN TINGGI, TERUS PERTAHANKAN NEGARA


Kuala Lumpur, 14 Mac - Moral serta semangat pasukan keselamatan Angkatan Tentera Malaysia dan Polis Diraja Malaysia tetap tinggi untuk mempertahankan keselamatan negara terutamanya buat penduduk di Sabah.

Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib berkata PDRM akan membuat penambahan anggotanya di beberapa balai polis yang terletak di pesisiran pantai timur di negeri tersebut.

"Apabila saya tanya tentang semangat mereka (anggota keselamatan), mereka menunjukkan komitmen yang tinggi untuk meneruskan operasi mengesan dan menjejaki musuh di sini.

"Kita akan buat penambahan anggota daripada jabatan lain untuk sementara waktu sehingga penambahan kekal dapat dilaksanakan. Ini penting bagi memberikan keyakinan kepada masyarakat bahawa mereka adalah selamat," katanya ketika ditemu bual menerusi program Malaysia Hari Ini (MHI) TV3, yang disiar secara langsung pagi ini.

Sehingga kini, 10 anggota keselamatan gugur dalam insiden pencerobohan pengganas Sulu manakala 56 musuh ditembak mati.

Hamza berkata pasukan keselamatan akan memberi tumpuan di kawasan Sungai Bilis serta kerja pembersihan dan mengeluarkan mayat di Kampung Tanjung Batu, Sungai Nyamuk dan Kampung Tanduo diteruskan pagi ini.

"Saya menasihatkan orang ramai supaya tidak memasuki kawasan operasi serta kita juga minta bantuan orang ramai dalam menyalurkan maklumat dan menghargai kerjasama yang diberikan oleh penduduk setempat kepada pasukan keselamatan," katanya.

Mengulas lanjut tentang keadaan di Lahad Datu dan Semporna beliau berkata keselamatan di kawasan tersebut kembali normal dan aktiviti harian berjalan seperti biasa. keadaan baik dan selamat. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
A-Fatiha
Ahmad Farhan Ruslan
A-Fatiha Kpl 1124833 Khairul Anuar

Blog Archive

Pemantau Bebas 2020 Followers: